Versenyszabályzat

A versenyen mindenki a saját felelősségére indul. A nevező a nevezési felület  kitöltésével kinyilatkozza, hogy egészségi állapota megfelel a versenyen való részvétel feltételének, és elfogadja, hogy a verseny rendezői bármelyik versenyző egészségkárosodásáért, vagy a versennyel összefüggésben keletkezett káraikért  kártérítésre nem kötelezhetők. Csomagok, értékek eltűnése esetén a rendezők felelősséget nem vállalnak. A rendezők szalagokkal, táblákkal és személyzettel jelölik és biztosítják a pályákat.
A rajtszámot szabályosan kérjük viselni. A rajtszámot köteles minden induló elöl, jól látható módon, teljes terjedelmében viselni! A rajtszámot összehajtani nem szabad.  Kizárásra kerülhet az a versenyző, aki rajtszámát nem szabályosan viseli a verseny ideje alatt (pl. összehajtja, letakarja nem jól láthatóan viseli a verseny ideje alatt), valamint aki nem teljesíti a verseny – szervezők által kitűzött – teljes távját, vagy a nevezési lapot nem a valóságnak megfelelő adatokkal, illetve hiányosan tölti ki. A versenyzők között a rajt számcsere tilos!A futóverseny útvonalát elhagyó, a versenyző társakkal szemben sportszerűtlen magatartást tanúsító versenyzők a versenyből kizárásra kerülnek.

A versenyen bármilyen jármű, kísérő autó, kerékpár használata kizárólag a szervezők részére megengedett, illetve paralimpikon stb. kísérete lehet kivétel, de csakis a versenyszervezők engedélyével. A versenyen görkorcsolyázni, kerékpározni, rajtszám nélkül futni, kutyával futni tilos. A kerékpáros, görkorcsolyás, kerékpáros kísérővel induló futót a versenyből kizárhatjuk!A versenyen rajtszám nélkül futni tilos, kizárást /kiállítást vonhat maga után. A sportesemény helyszínén bármilyen kereskedelmi és reklámtevékenység vagy bármilyen rendezvény/más futóverseny népszerűsítése csak a rendezők előzetes írásbeli engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.

A verseny rendezői szervezési okok miatt fenntartják a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozzák, a nevezést bármikor lezárják. A futóverseny rendezői fenntartják a jogot, hogy a versenyről és versenyzőkről fotót és filmet készítsenek, melyek a továbbiakban a rendezők tulajdonát képezik. A készült fotókat és filmeket a rendezők szabadon felhasználhatják reklám- és egyéb kommunikációs anyagaikban (pl. óriásplakát, szórólap),  ezért a fotón szereplők ellenszolgáltatásra nem jogosultak. A versenyen való részvétel lemondása esetén, ha a nevezési hozzájárulás már befizetésre került, akkor ezen összeget visszautalni nem áll módunkban. A nevezési felület kitöltése önkéntes adatközlés is. A nevező hozzájárul ahhoz, hogy a rendezvény szervezői a nevezéskor megadott adatokat adatbázisukban tárolják. A szervezők biztosítják, hogy az adatokat harmadik fél számára nem adják ki. A versenyre történő nevezés során a versenykiírás jelentkezési feltételeinek elfogadásával a nevező elfogadja, hogy a jelentkezés során megadott e-mail címre a rendezőség a versennyel kapcsolatos hírlevelet küldjön.

 

Általános orvosi tudnivalók:

A verseny napján a rajt előtt valamilyen panasz merülne fel, az orvost/mentőautót a versenyközpont területén találod meg. Ha az útvonalon a mezőnyben valaki rosszul lesz, a legközelebbi biztonsági őrnek/rendezőnek kell szólni, vagy a frissítőállomáson kell jelezni, hol történt a rosszullét.

Viselkedési kódex futóink és résztvevőink részére:

Ha olyan futót látsz magad körül, aki rajtszámmal nem rendelkezik, kérlek, jelezd számunkra (szervezők, biztonságiak)!Segítsd a nálad gyorsabban haladó futót azzal, hogy nem állod útját!Hatalmas segítség számunkra, és a környezet számára is, ha a frissítőponton felkapott műanyag poharat vagy palackokat nem dobálod el, hanem az állomás közelében helyezed a kukába, illetve a kijelölt fekete szemetes zsákokba dobod, esetleg rá, hogy látható legyen. A versenyközpont tisztasága a Te érdeked is!A versenyzők és az érdeklődők kötelesek a versenyterület használatára vonatkozó szabályokat betartani. A szabályszegőket a rendezőség jogosult figyelmeztetni, és a terület elhagyására felszólítani.

 

Jogi nyilatkozat

A nevezési felület kitöltésével tudomásul veszem, hogy személyem részvétele a Running Warriors versenyen életveszélyes lehet, továbbá a versennyel kapcsolatban, amelyen részt veszek személyemet komoly sérülés veszélye fenyegeti. Ezek lehetnek (csontsérülés, rándulás, ficam, egyéb testi sérülések, traumák, a Running Warriors akadályaiból származó egyéb sérülések, halál, vagy tartós bénulás.

A pálya biztosítása, a versenyző fegyelme csökkentheti a baleset veszélyét, de a baleseti kockázat a verseny végéig fennáll. Erről engem megfelelően tájékoztattak, és tudomásul vettem a Running Warriors verseny kockázatát (veszélyét).

E nyilatkozat aláírásával nyilatkozom, hogy rendelkezem egészségbiztosítással a Running Warriors verseny sérülése esetére.

E nyilatkozat aláírásával nyilatkozom, hogy elmúltam 16 éves nincs súlyos betegségem, nem szenvedek személyi zavarban, és nem korlátozza semmi, hogy a Running Warriors versenyen részt vegyek.

Egyben kifejezetten hozzájárulásomat adom arra vonatkozóan, hogy az szóban forgó esemény minden korlátozás nélkül bármilyen célból használják az elérhető média segítségével terjesszék az eseményen készült valamennyi fényképet, videofelvételt, filmet, képet, és hangfelvételt, vagy bármely más hang-vagy képfelvételt, mégpedig bármilyen ellenszolgáltatás vagy szerzői jogi követelés nélkül.

A JOGI NYILATKOZATOT RENDESEN ELOLVASTAM, MEGÉRTETTEM ÉS A NEVEZÉSI LAPOT SAJÁT AKARATOMBÓL, FELELŐSSÉGEM TELJES TUDATÁBAN TÖLTÖM KI.

A verseny rendezői fenntartják az útvonal, program és időpont változtatás jogát