Versenyszabályzat

Versenyszabályzat letöltése

A versenyen mindenki a saját felelősségére indul.

A nevező a nevezési űrlap kitöltésével kinyilatkozza, hogy egészségi állapota megfelel a versenyen való részvétel feltételének, és elfogadja, hogy a verseny rendezői bármelyik versenyző egészségkárosodásáért, vagy a versennyel összefüggésben keletkezett káraikért kártérítésre nem kötelezhetők.

Csomagok, értékek eltűnése esetén a rendezők felelősséget nem vállalnak.

A rendezők szalagokkal, táblákkal és személyzettel jelölik és biztosítják a pályákat.

A rajtszámot szabályosan kérjük viselni.

A rajtszámot köteles minden induló elöl, jól látható módon, teljes terjedelmében viselni!

A rajtszámot összehajtani nem szabad. Kizárásra kerülhet az a versenyző, aki rajtszámát nem szabályosan viseli a verseny ideje alatt (pl. összehajtja, letakarja, nem jól láthatóan viseli a verseny ideje alatt), valamint aki nem teljesíti a verseny – szervezők által kitűzött – teljes távját, vagy a nevezési lapot nem a valóságnak megfelelő adatokkal, illetve hiányosan tölti ki.

A versenyzők között a rajtszám csere tilos!

A futóverseny útvonalát elhagyó, a versenyző társakkal szemben sportszerűtlen magatartást tanúsító versenyzők a versenyből kizárásra kerülnek.

A versenyen bármilyen jármű, kísérő autó, kerékpár használata kizárólag a szervezők részére megengedett, illetve parasportolók kísérete lehet kivétel, de csakis a versenyszervezők engedélyével.

A versenyen görkorcsolyázni, kerékpározni, rajtszám nélkül futni, kutyával futni tilos ennek megszegése kizárással jár.

A versenyen rajtszám nélkül futni tilos, kizárást vonhat maga után.

A sportesemény helyszínén bármilyen kereskedelmi és reklámtevékenység vagy bármilyen rendezvény/más futóverseny népszerűsítése csak a rendezők előzetes írásbeli engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.

A verseny rendezői szervezési okok miatt fenntartják a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozzák, a nevezést bármikor lezárják.

A futóverseny rendezői fenntartják a jogot, hogy a versenyről és versenyzőkről fotót és filmet készítsenek, melyek a továbbiakban a rendezők tulajdonát képezik.

A készült fotókat és filmeket a rendezők szabadon felhasználhatják reklám- és egyéb kommunikációs anyagaikban (pl. óriásplakát, szórólap), ezért a fotón szereplők ellenszolgáltatásra nem jogosultak.

A versenyen való részvétel lemondása esetén, ha a nevezési hozzájárulás már befizetésre került, akkor ezen összeget visszautalni nem áll módunkban.

A nevezési űrlap kitöltése önkéntes adatközlés is.

A kedvezménykártya csak a következő versenyen 1 távján történő indulásra biztosít a kedvezményt.

A nevező hozzájárul ahhoz, hogy a rendezvény szervezői a nevezéskor megadott adatokat adatbázisukban tárolják.

A szervezők biztosítják, hogy az adatokat harmadik fél számára nem adják ki.

A versenyre történő nevezés során a versenykiírás jelentkezési feltételeinek elfogadásával a nevező elfogadja, hogy a jelentkezés során megadott e-mail címre a rendezőség a versennyel kapcsolatos hírlevelet küldjön.

Általános orvosi tudnivalók:
A verseny napján a rajt előtt valamilyen panasz merülne fel, az orvost/mentőautót a versenyközpont területén találod meg.

Ha az útvonalon a mezőnyben valaki rosszul lesz, a legközelebbi biztonsági őrnek/rendezőnek kell szólni, vagy a frissítőállomáson kell jelezni, hol történt a rosszullét.
Viselkedési kódex futóink és résztvevőink részére:
Ha olyan futót látsz magad körül, aki rajtszámmal nem rendelkezik, kérlek, jelezd számunkra (szervezők, biztonságiak)!

Segítsd a nálad gyorsabban haladó futót azzal, hogy nem állod útját!

Hatalmas segítség számunkra, és a környezet számára is, ha a frissítőponton felkapott műanyag poharat vagy palackokat nem dobálod el, hanem az állomás közelében helyezed a kukába, illetve a kijelölt fekete szemetes zsákokba dobod, esetleg rá, hogy látható legyen.

A versenyközpont tisztasága a Te érdeked is!

A versenyzők és az érdeklődők kötelesek a versenyterület használatára vonatkozó szabályokat betartani.

A szabályszegőket a rendezőség jogosult figyelmeztetni, és a terület elhagyására felszólítani.

 

Minden akadályt teljesíteni kell,akár többszöri próbálkozással,akár versenytársak segítségével.

Az újra próbálkozó versenyző nem akadályozhatja azokat,akik első próbájukat teszik az akadályon,ilyenkor előre kell engednie őket.

Az ezzel járó időkiesés az ő versenyidejébe számít bele.

Kellő gyakorlással,edzéssel minden akadály teljesíthető,a Running Warriors nem állít leküzdhetetlen akadályokat a versenyzők elé.


Időeredmények számítása:

Egyéni versenyen indulók  időeredménye csak az egyéniben induló versenyzők időeredményével hasonlítható össze.

Csapatban induló versenyző befutó időeredménye NEM számít az egyéniben induló versenyzők befutó ideje közé.

Amennyiben egy versenyző indul csapatban és egyéniben is,úgy a nevezési lapot és a nevezési összeget is mindenkét alkalommal el kell küldenie.